Carinova thuiszorg komt langs met hulpmiddelen

Staphorst - ‘Het is zeker niet makkelijk om elastische kousen aan te trekken als je bijvoorbeeld wat moeilijker kunt bukken of minder kracht in je handen hebt!’ zegt Mariët Keizer, werkzaam bij Carinova. In Nederland dragen ongeveer 280.000 mensen elastische kousen. In de praktijk ziet Mariët dat wel 50 tot 75 procent hulp nodig heeft bij het aan- of uittrekken van de elastische kousen waarbij Carinova natuurlijk graag wil helpen.

Het uitgangspunt bij Carinova is om de zelfredzaamheid van mensen zoveel mogelijk te versterken en eventueel de mantelzorger ondersteunen. Sinds kort hebben de teams in de gemeente Staphorst ieder een hulpmiddelentas ontvangen van hulpmiddelenleverancier Vegro, net als alle andere teams van Carinova in de regio. ‘In de tas van Vegro die wij hebben ontvangen, zitten vijf soorten hulpmiddelen om elastische kousen aan te trekken, zowel kleine als grote hulpmiddelen. Alle medewerkers van Carinova zijn geschoold om te werken met deze hulpmiddelen. Het is voor de cliënt mogelijk om eerst een hulpmiddel een poosje uit te proberen om te zien of het bevalt, voordat ze eventueel zelf tot aanschaf overgaan.’ zegt collega Laura Vasse.

Als het toch niet lukt om het zelf te doen, blijven de medewerkers van Carinova het natuurlijk gewoon doen. Afhankelijk van de polisvoorwaarden, krijgt de cliënt het hulpmiddel soms vergoedt van de zorgverzekering, als er een medische verklaring van de huisarts is.

Abonnees van het Carinova Servicepakket krijgen korting bij Vegro. Uiteraard kunt u ook zorg ontvangen van Carinova als u geen abonnee bent.

‘Er is veel meer mogelijk op het gebied van zorg, hulp en hulpmiddelen dan wat de meeste mensen denken’, merkt Lisa Kooiker op.

Wie graag een bezoekje wenst van de coördinerende wijkverpleegkundige kan contact opnemen met Carinova. Dan komt Roelanda Kasper, Mariët Keizer, Lisa Kooiker of Mirthe Zuidema graag bij u langs om te horen wat de zorgvraag is en wat Carinova hierin kan betekenen. ‘Het bezoek verplicht u tot niets, maar u bent zeker een advies rijker.’ sluit Mariët Keizer af. Carinova Thuiszorg, Hoogeweg 30 in Staphorst, tel. 0900-8662, www.carinova.nl