Christian Mussche herdenkt Jan Zwart

Kampen - Organist Christian Mussche uit Staphorst trapt woensdag 25 juli af tijdens de woensdagavond-orgelserie van de Bovenkerk in Kampen. Samen met Peter Eilander, organist van de Eben-Haëzerkerk in Apeldoorn, werkt hij mee aan een Jan Zwart-herdenkingsconcert.

Jan Zwart was van grote betekenis voor de orgelcultuur. Christian Mussche heeft drie keer het Feike Asma Concours gewonnen. Hij opent de avond met drie stukken van Jan Zwart. Hij zal het Wilhelmus, Psalm 84 en Psalm 146 ten gehore brengen. Daarna vervolgt Peter Eilander het orgelconcert. Hij speelt werken van Zwart, Mendelssohn-Bartholdy, Guilmant en Vierne. Eilander sluit het orgelconcert af met Psalm 72 van Jan Zwart.

De overige woensdagavondconcerten zijn op 1 augustus (Pieter Heykoop uit Yerseke), 8 augustus (Harm Hoeve uit Rouveen), 15 augustus (Vincent de Vries uit Seoel), 22 augustus (Gerwin van der Plaats uit Kampen) en 29 augustus (Marco den Toom uit Nijkerkerveen). De orgelconcerten beginnen om 20.00 uur. Deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open. Het laatste orgelconcert begint om 21.30 uur.