Kinderen vinden sneller aansluiting met GymXtra

Nieuwleusen - Omdat de motorische en sociale ontwikkeling niet bij ieder kind gelijk verloopt, is het lesprogramma GymXtra ontwikkeld. Met GymXtra wordt spelenderwijs gewerkt aan onder andere motorische en sociale vaardigheden, een gezonde(re) leefstijl en zelfvertrouwen. Vanaf donderdag 21 juni is het weer mogelijk kinderen in te schrijven. Onder deskundige begeleiding van meerdere lesgevers gaan de kinderen in kleine groepjes aan de slag. Het doel van GymXtra is dat kinderen makkelijker de aansluiting vinden bij bijvoorbeeld leeftijdsgenoten tijdens het buitenspelen, de gymles op school en op de sportvereniging. In de gymlessen en gesprekken vooraf zitten de motorische en sociale vaardigheden, leefstijl en zelfvertrouwen verwerkt. Denk daarbij aan het leren omgaan met winst/verlies of conditionele aspecten. GymXtra is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar.

De lessen worden een keer in de week gegeven in zowel Dalfsen als Nieuwleusen. In Dalfsen wordt GymXtra gegeven op donderdag van 16.00-16.45 uur in de Trefkoele+. In Nieuwleusen is het op dinsdag van 15.45-16.30 uur in De Spil.

Aanmelden en vragen

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar één van de buurtsportcoaches via buurtsportcoaches@dalfsen.nl. Vermeld in de aanvraag de naam van het kind, de leeftijd en een telefoonnummer. Voordat de aanmelding definitief is, vindt een intakegesprek plaats. Voor vragen of meer informatie kan contact opgenomen worden met de buurtsportcoaches via telefoonnummer (06) 30022161 of via het mailadres.