Boerendag Rouveen krijgt vorm

Rouveen - Langzaamaan krijgt de Boerendag die gepland staat op zaterdag 7 juli meer vorm in het landschap van Rouveen. Hier en daar een deelnemersbord bij veehouders, spandoeken en vlaggen sieren het dorp. Voor die dag is een fiets- en autoroute uitgezet langs de veehouders en het bestuur is enthousiast in voorbereiding op de activiteiten die bij de veehouders gaan plaatsvinden.

De fiets- en autoroute die langs de te bezoeken boerenbedrijven voert start en eindigt op het hoofdterrein aan de Korte Kerkweg in Rouveen. Dit is meteen de locatie van de feesttent van de dorpsvereniging die samenwerkt met hun programma met agrarische activiteiten. De route van de fiets- en autoroute heeft een lengte van ongeveer 12 kilometer. Er kan vanaf 10.00 uur worden gestart. De Munnikenslag houdt op het terrein aan de Korte Kerkweg een boerenmarkt waarop verschillende ondernemers uit de regio hun boerderij-gerelateerde producten aanbieden.

Zeskamp

Daarnaast vinden diverse demonstraties plaats van oude ambachten, proeverijen en workshops. Het alom bekende zeskamp wordt dit jaar in een boerenjasje gestoken. Vanaf 16.00 uur is er op het hoofdterrein een gezellig boerenfoodfestijn voor iedereen.