Kappersproat van Dicky Heuckeroth: Bernett als flip!

Het is volkomen normaal dat kinderen iets uithalen. Belletje drukken, een drol in een krant voor de deur leggen en dan de krant in de brand steken zodat die wordt uitgestampt en alles onder de hondenpoep zat, pruimen jatten... Ja, ik heb nog wel eens iets uitgehaald, maar leuk, geen gemene dingen!

Ruzie maken met broer of zus, dat hoort er ook bij. Er zaten laatst twee broertjes te wachten op hun knipbeurt en ik vroeg of ze wel eens ruzie hadden. ‘Nee hoor, soms’, zei hij, waarop ik antwoordde ‘nou.. maak eens ruzie dan!’ Ik zei dat voor de gein.. maar dat broertje haalde uit naar zijn broer en gaf hem een knal voor de kop. En daar was de ruzie.

Mijn zusje Bernett kon ook wel kattenkwaad uithalen en daardoor vlogen wij elkaar wel eens in de haren. Eén voorval kan ik me goed herinneren. We gingen eten en Bernett was aan het klieren. Ze was onwijs aan het smakken en liet mij het eten zien waar ze heerlijk op aan het kauwen was (ongeluk in een tunnel). Dat vind ik zo smerig, dan hoef ik eigenlijk niets meer. Maar ik pakte haar wel terug. Ik wilde de toetjes wel pakken, blanke vla was er meestal. ‘Bernett, wil jij ook?’ ‘JA!!’, was het enige wat ik kreeg. Ik maakte het pak achter haar open en goot de hele inhoud over haar heen. Ze zat er onder. Janken en schreeuwen. Mijn moeder was heeeeel boos en mijn vader piste bijna in de broek van het lachen.

Ik heb nog een zusje, Naomi, een nakomertje van 12 jaar. Wat die allemaal heeft uitgehaald…dat zou niet eens in een column passen.

Broers en zusters maken nu eenmaal ruzie als ze kind zijn, maar er komt ook een tijd dat je elkaar steunt en helpt, door dik en dun... En dat doen wij! Ik ben heel blij met mijn zusjes en zou niet weten wat ik zonder hen moest.

Kus van jullie broer!