Lucas Diepenbroek en Jaron Huls zijn de clubkampioenen

Staphorst - Met het spelen van het Countus Clubkampioenschap 2018 op zaterdag 2 juni hebben leden van de Tafeltennisvereniging Staphorst het seizoen 2017-2018 op sportieve wijze afgerond. Lucas Diepenbroek (A jeugd) en Jaron Huls (B jeugd) zijn de clubkampioenen 2018.

Omdat er bij de senioren te weinig opgaven bleken te zijn, werd besloten om dit jaar alleen voor de jeugd dit kampioenschap te houden. De jeugdleden waren ingedeeld in twee poules, een jeugd A en jeugd B poule. De prijzen voor dit clubkampioenschap werden net als voorgaande jaren beschikbaar gesteld door Countus Accountants + Adviseurs uit Staphorst. In de gymzaal aan de Burgemeester v.d. Walstraat gingen de spelers de strijd aan om deze felbegeerde titel.

Bij de A jeugd speelden eerst de broers Lucas en Job Diepenbroek en de broers Roderick en Hermen van Arnhem in de eerste ronde tegen elkaar. Dit is gebruikelijk in tafeltennisland om ‘competitievervalsing’ te voorkomen. Hoe spannend kan het in zo’n onderlinge competitie soms gaan, zo won Hermen van Lucas en won Lucas van Roderick. Het onderlinge resultaat gaf de doorslag wie de titel dit jaar won.

Ook bij de B jeugd waren de spanningen, zowel bij spelers als toeschouwers, voelbaar aanwezig. Tot aan het eind kon het nog alle kanten op wie er met het kampioenschap zou gaan strijken.

Uitslag

Nadat vele spannende duels waren uitgevochten, werden de uitslagen bekend. A jeugd: 1. Lucas Diepenbroek; 2. Roderick van Arnhem; 3. Hermen van Arnhem; 4. Hester de Boer; 5. Janiek de Rijke; 6. Job Diepenbroek.

Uitslag B jeugd: 1. Jaron Huls; 2. Jarnick Bisschop; 3. Robert Compagner; 4. Henrico Slager; 5. Danël Hagen; 6. Joël Boessenkool; 7. Niek Haasjes; 8. Bert Jan Krale; 9. Liander Veijer en 10. Jennieke Krale.

De Tafeltennisvereniging Staphorst kan terugkijken op een zeer geslaagd voorjaarscompetitie 2018, waarbij drie van de zeven teams het kampioenschap konden vieren. De overige teams kwamen ook min of meer goed uit de strijd tevoorschijn. De trainingen op maandag gaan in juni nog door, alleen bij aanwezigheid van seniorleden kan de jeugd wellicht op de maandag in juli nog een aantal keren vrij spelen. De tafeltennisvereniging wil met name graag nieuwe seniorleden verwelkomen.

Meer foto’s te zien op www.ttv-staphorst.nl