Voorinschrijving voor 4 mijl van Staphorst is open

Bos Bedden Loopgroep AG’85 houdt ook dit jaar de 4 Mijl van Staphorst, samen met een groot aantal vrijwilligers. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Hardlopers kunnen zich vanaf heden inschrijven via de website www.4mijlvanstaphorst.nl.

Op woensdagavond 22 augustus, de 3e Staphorstdag, staan honderden hardlopers aan de start aan de Binnenweg en zal de strijd losbarsten om de podiumplaatsen in de diverse categorieën.

De 4 Mijl van Staphorst begint met wedstrijden voor de jeugd. Om 19.00 uur starten de kinderen tot en met 4 jaar voor de MiniMijl, een wedstrijd over 200 meter. Om 19.30 uur is er de wedstrijd over 800 meter voor kinderen tot en met 7 jaar. Om 19.40 uur is het de beurt aan de kinderen van 8 tot en met 10 jaar op hetzelfde parcours. Voor de kinderen tot en met 12 jaar wordt een parcours van 1.200 meter uitgezet. Zij starten om 19.40 uur.

Gecertificeerd

Om 20.00 uur klinkt het startschot voor de 4 Mijl oftewel 6.437 meter. Het parcours is onlangs door de Atletiekunie nagemeten en gecertificeerd, zodat deelnemers een officieel persoonlijk record kunnen lopen. Speaker Roel Poolman praat alle deelnemers de finish over en houdt het publiek op de hoogte van het wedstrijdverloop.

Via de website www.4mijlvanstaphorst.nl kunnen deelnemers zich alvast inschrijven. De voorinschrijving is geopend tot en met maandag 20 augustus. Inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk, tot een half uur voor de start.

Clinic

Fitnesscentrum inShape houdt dinsdagavond 14 augustus een clinic speciaal voor deelnemers aan de 4 Mijl van Staphorst. Deze clinic start op het marktplein om 19.45 uur.

Daarnaast organiseert inShape een beginnerscursus hardlopen. Deze duurt acht weken en begint op dinsdag 5 juni om 19.45 uur. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via info@inshape-fitness.nl.