Songwriter Ruud Fieten wint Ad van Meurs prijs

Meppel - Het Liedje ‘Repeat After Me’ van de Meppeler songwriter Ruud Fieten heeft de Ad van Meurs prijs voor het mooiste liedje gewonnen. De prijs bestaat uit een handgemaakte award gebaseerd op de verschijning van Ad van Meurs gemaakt door kunstenaar Peter van Elderen.

Naast de award krijgt oud-IJhorster Ruud Fieten ook een plek op het befaamde Naked Song Festival in Eindhoven en zal hij nog een viertal keren Eindhoven aandoen voor optredens in onder andere theater de Rozenknop en poppodium de Bunker. Er werd ook een publieksprijs uitgereikt, deze ging naar singer-songwriter Etan Huijs uit Venray.

Ad van Meurs, ook wel bekend als The Watchman, was een Eindhovense songwriter die alom bekend was in de trans-Atlantische folk en blues scene als muzikant, liedjesschrijver en organisator van vele festivals en evenementen waarvan het beroemde Naked Song Festival in Eindhoven de kroon spant. Hij maakte maar liefst 13 albums onder de naam The Watchman en werd ook befaamd voor zijn rol in het project No Blues waarmee hij nog eens zes albums maakte. Ad was bevriend met vele grote country, blues en folk artiesten waaronder John Prine, Guy Clark en Townes van Zandt. De Ad van Meurs Prijs werd opgericht in nagedachtenis aan Van Meurs, die in november 2017 overleed.