Staphorst is klaar voor de triathlon

Staphorst - Na de 200 deelnemers van vorig jaar, hebben dit jaar circa 230 deelnemers zich ingeschreven voor de triathlon van Staphorst, die plaatsvindt op zaterdag 26 mei. Zo’n 130 deelnemers starten individueel en zo’n 35 teams starten in estafettevorm. De deelnemers starten op een kwart of achtste triathlon. Start en finish is bij zwembad de Broene ‘eugte aan de J.J. Gorterlaan.

Om 12.00 uur is het terrein open voor deelnemers en publiek. Om 13.00 start de triathlon met de eerste serie van de kwart triathlon. Nadat de twee series van de kwarttriathlon zijn afgerond, starten de vijf series van de achtste triathlon. De deelnemers komen uit maar liefst tien verschillende provinciën. Alleen de provincie Limburg en Zeeland zijn niet vertegenwoordigd tijdens de triathlon. Wel is er dit jaar een internationaal deelnemersveld met deelnemers uit Duitsland en Groot Brittannië.

Afstanden

Een kwart triathlon bestaat uit 1 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen en een achtste triathlon bestaat uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen.

Prijzen

Naast drie eindprijzen, in twee leeftijdscategorieën, voor de kwart en de achtste triathlon (M/V), zijn er ook een aantal speciale prijzen. Namelijk voor de beste Staphorster heer en dame op beide afstanden en tevens wordt een prijs beschikbaar gesteld voor de snelste zwemmer, de snelste fietser en de snelste loper per afstand.

Vorig jaar gingen Rik Jansen er als snelste Staphorster vandoor met het eremetaal op de kwart afstand. Niko van der Sluis en Janine de Weerd werden de snelste Staphorsters op de achtste triathlon.

Organisatie

De organisatie bestaat uit een aantal leden van Bos Bedden Loopgroep AG’85, Wieler Toerfiets Club Staphorst, de Reddingsbrigade Staphorst en zwemvereniging de Nieuwe Slag.

Samen organiseren zij een jaarlijks terugkerend sportief evenement.