Wie heeft het beste paard van stal?

Rouveen - Het Kerkplein in Rouveen vormt dinsdagavond 3 juli opnieuw een podium voor het beste paard van stal. Onder het oog van leken, liefhebbers en kenners worden zo’n veertig paarden en veulens gekeurd door een vakkundige jury. Vanaf deze week is de inschrijving voor de verschillende rubrieken geopend. Zowel voor rij- en tuigpaarden is er een rubriek voor veulens, jongere en oudere paarden.

De rubrieken worden steevast afgewisseld met shows. De Handelskeuring staat inmiddels bekend om haar ludieke en spraakmakende shows, vaak met een knipoog naar de actualiteit. Zo werd op het Kerklein al eens een boerenmissverkiezing, Kamelenrace en Kampioenschap koe`n verbrengen gehouden.

Deelnemers kunnen hun paarden zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk op 20 juni opgeven. Vanwege de grote belangstelling raadt de organisatie de deelnemers aan om hun paarden tijdig op te geven. De organisatie hanteert bij de opgave een toelatingsreglement. Voor de rijpaarden is Arie Huisman contactpersoon (06) 27470984, rijpaarden@handelskeuring.nl, voor de tuigpaarden Teun Lassche (06) 15883342, tuigpaarden@handelskeuring.nl. De toegang is gratis. Meer informatie: www.handelskeuring.nl.