Maak kennis met het Herefords-ras

Maak van dichtbij kennis met runderras Herefords in natuurgebied Eeserwold. Op zaterdag 26 mei vindt in natuurgebied Eeserwold te Steenwijk (locatie Buitensingel) een open dag plaats van Bisschopsslag Herefords. Jan en Geesje Mussche uit Rouveen bieden tussen 10.00 en 15.00 uur de gelegenheid om het bijzondere runderras Herefords van nabij te zien en geven graag meer informatie over de koeien en de manier waarop met de dieren wordt omgegaan. Tijdens deze dag is een kok aanwezig, zodat men een stukje vers bereide rundvlees kan proeven. Ook zijn er voor de kinderen een leuke (lekkere) activiteit. De route wordt vanaf afslag Steenwijk met borden aangegeven.

Hereford is een runderras dat goed bestand is tegen alle weersomstandigheden. Hierdoor zijn de dieren uiterst geschikt om natuurgebieden te begrazen. De koeien van Bisschopsslag Herefords lopen zowel ’s zomers als ’s winters in natuurgebied Eeserwold. Op Eeserwold worden wonen, werken en recreëren gecombineerd met een duurzame omgeving.

Natuurlijk vlees

De dieren krijgen alle tijd en ruimte om te groeien. Er wordt geen gebruik gemaakt van krachtvoer of kunstmest. Zo kan de consument genieten van een stukje smaakvol, eerlijk en natuurlijk vlees. Het is mogelijk om vleespakketten te bestellen en te laten bezorgen.