De Weert en Haasjes zegevierend over meet

In het kader van de zomeravondcompetitie is donderdagavond de wielerronde van Staphorst verreden, georganiseerd door WTC Staphorst-Rouveen in samenwerking met de Noordwesthoek. Mede door de kou en strakke wind was de publieke belangstelling niet groot, maar het waren wel mooie wedstrijden. In de A-klasse won de plaatselijke favoriet Gerard Haasjes.

Al in de eerste ronde reed een groep van twaalf renners weg bij de rest en die bleef tot de finish aan de leiding. Jan Bloemert uit Zwartsluis had een slechte start en miste gelijk de boot. Hoewel hij verwoede pogingen deed om bij de koplopers te komen, slaagde hij niet in zijn opzet. In een ijzersterke eindsprint was Gerard Haasjes de snelste, vóór de gebroeders Patrick en Kevin Coster uit Hasselt, die als tweede en derde de finish passeerden. Albert Tuin uit Staphorst.

B-klasse

In de B-klasse verschenen 35 deelnemers aan de start. De demarrages volgden elkaar snel op in deze wedstrijd, maar het gelukte niemand om een voortijdige beslissing te forceren. Een massasprint moest uiteindelijk de beslissing brengen en hierbij toonde de plaatselijke favoriet Peter de Weert zich de snelste. De tweede plaats was voor Paul Talens uit Laag Zuthem en de derde plaats was voor Tom Wildvank uit Zwolle.

Rondemiss was Irene Doorten uit Staphorst, zelf fanatiek wielrenster en lid van de plaatselijke WTC