AMBC en Race-Kids stappen samen op

Staphorst - De Race-Kidsorganisatie kan met trots de kalender presenteren voor het buitenseizoen 2018. De kalender bestaat uit ruim 45 evenementen en alle regio’s van het land worden regelmatig aangedaan. Via Race-Kids kunnen kinderen op een laagdrempelige manier kennis maken met de motorsport.

In Staphorst gaat er een samenwerking plaatsvinden met motorclub AMBC. Zaterdag was de eerste van vijf opstapdagen op De Tippe. Vervolgens worden op 26 mei, 7 juli, 15 september en 6 oktober nog opstapdagen gehouden.

Er bestaat een lange historie van racetalenten die de doorgebroken zijn in dit racegekke dorp. De laatste paar jaar merken de clubbestuurders echter dat er de animo wat minder wordt. Ook heeft de club zelf niet heel veel opties om actief talenten te scouten. Het bestuur is daarom blij dat de Race-Kidsorganisatie nu een samenwerking middels vijf trainingsdagen aangaat zodat de regionale jeugd die interresse heeft in het minibiken hier een voorproefje kan krijgen.

Race-Kids staat aan de start van het alweer zesde seizoen en is inmiddels doorgegroeid tot dé opleiding voor kinderen van zes tot twaalf jaar om kennis te maken met de motorsport.

Het is bij Race-Kids zeer eenvoudig om kennis te maken met motorrijden op een van de evenementen. De pocketbike en kleding worden geregeld en er is deskundige begeleiding van instructeurs. De kinderen worden ingedeeld in verschillende groepen, waardoor ieder kind kan trainen op zijn eigen niveau. De kalender volledig bekijken, aanmelden voor een evenement of meer informatie vinden kan via Race-Kids.nl