Column FitFabrique: ‘10 Kleine stapjes maken 1 grote!’

‘Het Voedingscentrum introduceert de eetwissel’, dat hoorden we op de radio. Nieuwsgierig als we zijn hebben we even gekeken op de website van het Voedingscentrum. We moeten je zeggen, het is oprecht een strak idee en een goede campagne. Januari is de maand dat iedereen start met zijn / haar goede voornemens. Een nieuw jaar, dus een nieuw begin!

Voor diegenen die het niet kennen, het Voedingscentrum heeft een plan gemaakt om je leefstijl te veranderen in kleine stapjes in plaats van op dieet te gaan. Wij van FitFabrique zijn het niet helemaal eens met de punten die het Voedingscentrum benoemt. We hebben in de afgelopen 8 jaar een eigen visie op (gezonde) voeding gekregen, maar het idee is top!

Wat wij een erg goed punt vinden is dat je met kleine stapjes moet werken naar een gezonder eetpatroon, dit hanteren wij in onze begeleiding ook. 10 Kleine stapjes maken uiteindelijk ook 1 grote!

Uit ervaring is gebleken dat 3 grote stappen vaak leiden tot ergernis en terugval in het oude patroon omdat het lastig is om in één keer je leefstijl aan te passen.

Elk programma dat bestaat om af te vallen berust op 1 feit: verbrand meer calorieën dan je opeet!

Zou het echt zo simpel zijn horen we jullie bijna denken. JA, het is zo simpel en toch weer niet.

Wees eens eerlijk tegen jezelf in de volgende keuzes, als we je vragen wat gezonder is, wat is dan je antwoord?

Snickers of sla, popcorn of 30+ kaas, wit brood of volkorenbrood, patat of biefstuk?

Hopelijk heb je een 100% score gehaald. Zo niet, dan zou ik zeker even langs komen bij FitFabrique.

Waarom doen we dit? Iedereen weet dat je gezond moet eten en voldoende moet bewegen, alleen is het tegenwoordig best ingewikkeld om gezond boodschappen te doen. Er zijn heel veel producten als ‘gezond’ bestempeld terwijl ze dat in werkelijkheid helemaal niet zijn.

Wanneer je niet weet dat je dit soort producten beter kunt laten staan, kan je gedemotiveerd raken omdat je je doel niet haalt ‘Laat ook maar, het lukt me toch niet’ is dan vaak de gedachte. Waarom huur je wel een loodgieter in als je gootsteen kapot is maar geen coach als je iets aan jezelf wilt verbeteren? Best raar toch? Wil je voor jezelf duidelijk krijgen welke ‘eetwissel’ voor jou gaat werken?

Maak eens een afspraak met onze coaches en nee, dit is geen quick fix. Wij gaan je helpen om blijvend resultaat te boeken!

Kijk eind 2019 terug op de grote stap die je met kleine stapjes hebt genomen.