Help Collin Veijer naar de wereldtop

Staphorst - Staphorst stond vrijdagavond in het teken van een bijzonder feest: ‘Help Collin de GP in’, georganiseerd om een bijdrage te leveren aan de carrière van het 13-jarige wegracetalent Collin Veijer. Er kwamen honderden bezoekers.

Collin Veijer is een groot talent. Toen hij 8 jaar oud was werd hij al Nederlands kampioen mini-bike.Hij is al een paar jaar actief in het CIV-kampioenschap in Italië. Anderhalf jaar geleden werd hij Europees kampioen MiniGP. Veijer werd door de KNMV onderscheiden met de Ben Majoor Trofee als ‘bijzonder Nederlands talent onder de 21 jaar’. Vorig jaar kwam Collin uit in de CIV preMoto3 klasse voor het juniorteam van het hoog aangeschreven Italiaanse Speed Up Factory Team dat uitkomt in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Voor komend seizoen wordt er hard gewerkt aan een start in de Moto3 klasse van het Italiaans kampioenschap met het Speed Up junior team, met daarnaast enkele starts in het Junior Moto3 World Championship in Spanje. Hier is veel geld voor nodig. Vandaar dat bedrijven en sponsoren de koppen bij elkaar staken om een feest te houden, waarvan de opbrengst voor Colllin zou zijn. Vrijdagavond was het zover op De Tippe. Van 18.00 tot 21.00 uur was er een VIP-netwerkavond bondscoach Barry Veneman (KNMV) en Jarno Janssen (NTS RW Racing GP) waren hierbij. Vanaf 21:00 uur ging het los met optredens van Ancora, Partyfriex en Karambam.