Verhalen komen tot leven in de bibliotheken

Staphorst - De bibliotheken in Staphorst en Rouveen besteden tussen 23 januari en 2 februari volop aandacht aan de Nationale voorleesdagen 2019.

Er is een muzikale voorstelling met Mina Muziektheater en er wordt voorgelezen. De bibliotheken besteden dan extra aandacht aan het voorlezen, omdat het zo goed is voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Het heeft een positief effect op woordenschat, tekstbegrip en spelling. Prentenboek van dit jaar is ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers.

Woensdag 30 januari van 11.00 tot 11.30 uur geven de muziekdocenten Anna Lesterhuis en Milou Pasveer van Mina Muziektheater een muzikale voorstelling. Zij vermaken de peuters en kleuters met handpoppen en muziek. Zo brengen ze het verhaal van de verdwaalde kater Harry tot leven.

Ook wordt weer volop voorgelezen in Staphorst en Rouveen; een medewerker van de bibliotheek komt voorlezen op de peuterspeelzalen en enkele kinderopvanglocaties.

Peuters tot en met 5 jaar die in deze periode lid worden van de bibliotheek ontvangen een aardigheidje (zolang de voorraad strekt). Kinderen kunnen tot hun 18e levensjaar gratis lid worden van de bibliotheek.

Aanmelden voor de voorstelling kan via www.bibliotheekstaphorst.nl/agenda, per mail info@bibliotheekstaphorst.nl of telefonisch (0522) 462044.