SWS houdt inloopmiddag voor computerlessen

Staphorst - Stichting Welzijn Staphorst (SWS) en de Bibliotheek Staphorst geven verschillende computercursussen in Staphorst en IJhorst. Op maandagmiddag 28 januari is er in het Dienstencentrum in Staphorst een informatieve en vrijblijvende inloopmiddag van 13.30 tot 15.30 uur.

Leren omgaan met een computer of laptop? Zelf (overheid)sformulieren invullen? Meer leren over Excel? Over dit soort zaken wordt voorlichting gegeven. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen wanneer dat het beste past. Ze kunnen kennismaken met de cursusbegeleiders, de inhoud van de lessen bekijken, vragen stellen en zich eventueel inschrijven voor een cursus.

Er staan computers waarop de lessen gevolgd kunnen worden, maar het is ook mogelijk de laptop mee te nemen. Wie twijfelt of de laptop geschikt is voor de cursus, kan deze meenemen naar de inloopmiddag. Dan wordt ernaar gekeken.

SWS verzorgt al meerdere jaren computerlessen voor beginners en (enigszins) gevorderden. Het is voor de (beginners)cursus niet nodig ervaring met computers te hebben. Bij de cursussen doen ze niet moeilijk, trefwoorden zijn: geduld, gezelligheid, eigen tempo en herhaling.

Ook wie wel enige ervaring heeft met een computer kan bij SWS terecht. Er zijn verschillende cursussen, bij voldoende deelname gaat een cursus door.

De volgende cursussen worden aangeboden: Basiscursus omgaan met computers voor beginners; Vervolgcursus omgaan met computers; Cursus Digitale Overheid; Cursus Fotobewerking; Cursus Excel.

De eerste lessen starten bij voldoende deelname vanaf februari 2019. De lessen worden gegeven in het dienstencentrum van Staphorst op maandagmiddag van 13.15 – 15.15 uur en/of in De Poele in IJhorst op woensdagavond van 19.30 - 21.30 uur. Het aantal lessen varieert van 4 tot 8 bijeenkomsten. De kosten zijn slechts 6 euro, inclusief lesmateriaal. Voor sommige lessen moet een lesboek worden aangeschaft.

Meer informatie: Stichting Welzijn Staphorst: 0522-465143 of info@sws-staphorst.nl