De Voorn huldigt haar viskampioenen

Nieuwleusen - De kampioenen van het visseizoen 2018 zijn woensdagavond tijdens de algemene ledenvergadering van hengelsportvereniging De Voorn gehuldigd in De Viersprong in Nieuwleusen.

Winnaar van de Hulsterplaswedstrijd was Ernst Jan Gort, met 1532 gram. Bij de jeugd werd Arnoud Compagner kampioen witvis en bij de senioren Derk Jan Schuurman (met 290 punten; 13 kilo en 144 gram). Schuurman werd tevens kampioen bij het roofvissen met 190 punten en 421 centimeter vis. De grootste roofvis die afgelopen jaar werd gevangen was een snoek van 90 centimeter, en William van der Veen hengelde deze uit het water.

De contributie voor de leden van De Voorn is ongewijzigd gebleven. Penningmeester William van der Veen gaf tijdens deze vergadering uitleg over de visuitzet. De bestuursleden Evert Jan Gort en Marinus Blok zetten hun functie voort.

Vissen uitzetten

Ook dit jaar gaat de vereniging uit Nieuwleusen vis uitzetten in haar wateren. De planning is tien spiegelkarpers in de Hulsterplas en vijftig karpers in de Westerbouwlanden. Verder staat onderhoud van de Hulsterplassen op het programma; dit wordt twee keer per jaar uitgevoerd.

Twee opmerkelijke feiten in het jaarverslag van de secretaris waren de matige belangstelling voor de jeugddag (die uiteindelijk werd afgelast) én een grote toename van het aantal leden van De Voorn. Het ledental is afgelopen jaar met 80 toegenomen: van 437 naar 517.

Nieuw visseizoen

De openingswedstrijd van een nieuw visseizoen, voor zowel de jeugd als de senioren, staat gepland op zaterdag 25 mei in de Westerbouwlandenvijver. Die wedstrijd duurt van 06.00 tot 10. 00 uur. Voor de senioren staan verder acht wedstrijden op het programma en dat geldt ook voor de jeugd. De roofviscompetitie, bestaande uit zes wedstrijden, start in september. Het wedstrijdprogramma staat op de website van De Voorn.