Vakopleiding Staphorster Stipwerk gaat van start

Staphorst Er hebben zich voldoende deelnemers aangemeld voor de aankomende vakopleiding Staphorster Stipwerk. Deze gaat op maandagavond 25 februari van start in Museum Staphorst.

Mocht je er ook bij willen zijn, meld je dan aan via info@staphorsterstipwerk.com.

Informatie opleiding

In de vakopleiding leren de deelnemers alle belangrijke zaken over de oorsprong, de geschiedenis, de ontwikkeling en de technieken en materialen van het Staphorster stipwerk. De vakopleiding bestaat uit 10 lesavonden (maandagavond) en 2 ‘terugkombijeenkomsten’. Alle modules (lessen) bestaan uit een combinatie van theorie en praktijk. Een les duurt steeds 2 á 3 uur.

Inhoud opleiding

De theorie is voor een belangrijk deel gebaseerd op het handboek ‘Kleurrijk Gedrukt; oorsprong en geschiedenis van het Staphorster stipwerk’. Dit boek is gemaakt om de kennis over de ontwikkeling van het Staphorster stipwerk als uniek en karakteristiek traditioneel ambacht te borgen. Een belangrijk praktisch gedeelte van de opleiding richt zich dan ook op de materialen (verf, stempels en ondergronden), het maken van patronen en stempels en over traditionele en eigentijdse ontwikkelingen en toepassingen.

Kosten

De kosten bedragen 320 euro, inclusief alle lesmaterialen). De lessen worden gepland in de periode van februari tot oktober 2019 op maandagavond in Museum Staphorst.