Leo Blom en Jan Derk Brandsma stappen over naar vv Staphorst

Staphorst/Zwartsluis - Leo Blom en Jan Derk Brandsma gaan volgend voetbalseizoen samen aan de slag bij vv Staphorst. De tandem komt over van DESZ uit Zwartsluis.

Het regionaal bekende duo kon de uitdaging niet aan zich voorbij laten gaan. ‘Staphorst is in deze regio net even boven de rest uitgegroeid. Een stimulans om daar aan de slag te gaan’, stelt Leo Blom.

In december 2018 kwamen Blom en Brandsma mondeling een contractverlenging met DESZ overeen. Toch kwam het duo voorbij in de zoektocht van Staphorst met betrekking tot de opvolging van de huidige trainer Dennis van Toor. Zo werd er gesproken over de afweging tussen een langer verblijf en de uitdaging op een hoger niveau. Leo Blom: ‘Staphorst is een club waar we graag willen trainen en waarin we een grote uitdaging zien. We zijn DESZ heel dankbaar dat het ons die kans gunt. Samen met mijn vriend Jan Derk ben ik blij dat we dit kunnen doen. Voor hem kan het maar zo z’n laatste job zijn als trainer. Hoe mooi is het dan als je eventueel kunt afsluiten met een club als Staphorst. We hebben veel clubs getraind in deze regio, maar Staphorst is dan toch nét dat stapje hoger. Een heel mooie uitdaging.’