Politie voert charges uit bij ontmanteling zendmast Staphorst

Staphorst - De politie heeft vrijdag aan het begin van de avond verschillende charges uit moeten voeren bij de ontmanteling van een zendmast aan de Vlakkenweg in Staphorst.

Een groep van zo’n 100 toeschouwers was naar de zendmast gekomen om te zien hoe deze neergehaald zou worden. Na verloop van tijd besloten politie en Mobiele Eenheid (ME) enkele malen in actie te komen in een poging de groep te verdrijven.

Rond vier uur in de middag zette de politie het terrein rond de 40 meter hoge zendmast af. De onbemande zender was op dat moment niet in gebruik, maar kan naar verluidt op afstand worden bediend en gebruikt door zogenoemde zend- of etherpiraten.

Meerdere gewonden na charges politie en ME

Tijdens het buiten gebruik stellen van de zendmast verzamelde zich een groep belangstellenden in het naastgelegen weiland. Daarop voerde de politie rond kwart voor zeven een eerste, kleinschalige charge uit. Nadat er rond half acht vanuit de groep met vuurwerk werd gegooid, besloten politie en ME op te schalen naar een grootschalige charge. Daarbij is onder meer gebruik gemaakt van wapenstok en honden. Bij de charge zijn meerdere personen gewond geraakt.

Politie en ME zijn momenteel nog ter plaatse, maar de rust lijkt grotendeels weergekeerd.