DMS Metaalbewerking houdt open huis

Staphorst - DMS Metaalbewerking aan de Wethouder Buitenhuisstraat 8 in Staphorst zet zaterdag 23 maart van 10.00 tot 15.00 uur haar deuren open voor iedereen.

DMS Metaalbewerking is een metaalbedrijf dat een lange geschiedenis kent in Staphorst. Sinds 1994 is Jan Dunnink eigenaar en directeur. 25 jaar na de overname zet hij zijn deuren open voor alle belangstellenden. Tijdens het open huis zijn alle medewerkers bereid tot het geven van uitleg over producten en bewerkingen: staal, aluminium en RVS-laswerk, zowel seriematig als enkelstuks. Maar ook CNC plaatbewerkingen, robotlassen en bewerkingen zoals buigen, walsen, ponsen en MIG- en TIG-lassen. Ze zijn met name gericht op maatwerk.

Jan Dunnink

Jan Dunnink is geboren Zwollenaar en getogen Dalfsenaar. Opgegroeid in een gezin waar hard gewerkt werd. Een gelukkige jeugd in een harde tijd omschrijft zijn prille begin het beste. Na het open huis zal hij de sleutels van het bedrijf overhandigen aan de tweede generatie Dunnink. Arne en Jan jr. treden als bedrijfsopvolgers in zijn voetsporen.

Familiebedrijf

Het familiebedrijf van het gezin Dunnink vond zijn oorsprong in 1994 door een overname van Dennekamp Plaat en Siersmeedwerk door Jan Dunnink. Hij had toen niet durven dromen dat producten uit zijn metaalbewerkingsbedrijf de hele wereld zouden bereiken. Bewegingsparken in grote steden over heel de wereld kennen toestellen van DMS en bijvoorbeeld China haalt het beste in huis door agrarische toepassingen: Made in Staphorst! Ook voorzag hij niet dat zijn bedrijf zou verveelvoudigen in omzet, oppervlakte en aantal medewerkers. De inzet van de medewerkers is van onschatbare waarde geweest.

Bescheiden

Bescheidenheid kenmerken ook Jan jr. en Arne die nu aan het roer komen te staan bij het metaalbedrijf van de toekomst. Ook al noemen ze zichzelf slechts een schakel uit een keten, een toeleverend bedrijf en voorál een productiebedrijf. Er gebeurt veel aan de ingang en de tekentafel. En aan de uitgang wordt er ook nog gemonteerd tot compleet eindproduct. Daartussen ontzorgen ze graag!

DMS Metaalbewerking vervaardigt hoogwaardige producten door een enthousiast team en een uitgebreid machinepark. Zij produceren behalve halffabricaten voor diverse industrieën ook complete eindproducten en objecten voor openbare ruimtes. Vakmanschap en flexibiliteit maken DMS Metaalbewerking tot een betrouwbaar partner met zorg voor mens en product. Betrokkenheid en betrouwbaarheid zijn de beloften waar het hele team van mensen voor staat.