Ivar Wesselink is klaar voor nieuwe raceseizoen

Staphorst - Ivar Wesselink is klaar voor het nieuwe race seizoen, de jonge Staphorster kan niet wachten tot het weer eind maart is en dat het raceseizoen weer van start gaat.

Ivar heeft onderdak gekregen bij het TT Racing team uit Nieuwleusen. Dit raceteam van eigenaar Jan Troost uit Staphorst heeft inmiddels zijn sporen verdiend in de nationale wegracesport

TT Racing gaat Ivar ondersteunen en laten meeprofiteren van hun jarenlange ervaring in de racesport. Mede teamgenoot en coureur, Eduard Troost zelf uitkomend in de NK supercup 600 klasse, voorziet Ivar van de nodige tips.

Wesselink heeft de periode van de mini-bike achter zich gelaten en gaat komend seizoen NK wedstrijden rijden die georganiseerd worden door RAP Holland, Ivar zal uitkomen in de Ohvale 110 CC klasse. Hij heeft eind vorig seizoen nog een training kunnen mee pakken op de nieuwe Ohvale, de eerste kennismaking met zijn nieuwe motor is de coureur in goed bevallen.

Op 30 maart begint het seizoen voor hem met de voorjaarstraining in Stadskanaal, daarna volgen de wedstrijden zich in snel tempo op, met dit jaar zelfs een wedstrijd in het Belgische Francorchamps.

Er wordt op dit moment nog gekeken naar de mogelijkheid om nog een paar wedstrijden mee te rijden in het Italiaanse kampioenschap.

Doelstelling voor komend seizoen is in ieder geval om mee te strijden voor de podiumplaatsen in het Nederlands Kampioenschap.

Ook gaat Ivar dit jaar van start tijdens het Europees kampioenschap, die dit jaar op 18 en 19 augustus gehouden wordt door de KNMV op de juniortrack in Assen.

Hier kan hij zich meten met de Europese top. Het niveau zal hier ongetwijfeld hoog zijn.

Er kan dus gezegd worden dat er een druk en uitdagend seizoen voor de deur staat voor de jonge Staphorster, mede mogelijk gemaakt door de vele sponsoren.