Informatiebijeenkomst over verduurzamen mkb-bedrijven

Staphorst - In het gemeentehuis in Staphorst wordt woensdag 27 maart van 20.00 tot 21.15 uur een korte informatiebijeenkomst gehouden voor mkb-bedrijven over verduurzamen.

Volgens de wet milieubeheer moeten sommige MKB-bedrijven verduurzamen. Welke bedrijven moeten dat en hoe wordt dat gehandhaafd? En als je dat niet moet maar gewoon wilt, alleen al uit oogpunt van besparingen? Wist je dat je volledig ontzorgd kunt verduurzamen en besparen? In ruim een uur worden bedrijven op de hoogte gebracht van wettelijke eisen zoals de informatieplicht energiebesparing en label C-kantoren, energiedoelen gemeente Staphorst, subsidies en belastingvoordelen, collectieve inkoopvoordelen, energieadvies dat aanzet tot actie, energiemaatregelen met rendement en het energie-ontzorgaanbod voor bedrijven. De avond wordt ondersteund door I.C.C. Staphorst, Sport en Business Staphorst, Wij Duurzaam Staphorst en ET+. Aanmelden kan tot 25 maart bij info@et-plus.nl.

Gemakkelijk verduurzamen

De meeste ondernemers vinden verduurzamen en energie besparen best een goede zaak. Toch is het in de praktijk van alle dag lastig om er goed mee aan de slag te gaan. Begrijpelijk want het houdt je van je werk en er bestaat een wirwar aan regels, subsidies en energiemaatregelen. Hoe kun je je bedrijf slim verduurzamen zonder al te veel gedoe? En hoe zorg je ervoor dat het niet alleen geld kost maar ook rendement oplevert? Met dit vraagstuk worden bedrijven geholpen tijdens deze bijeenkomst. Na uw bezoek ben je op de hoogte van de nieuwe wettelijke eisen, subsidies, belasting- en inkoopvoordelen. Ook hoor je hoe het verduurzamen van het bedrijf een stuk makkelijker wordt met de service van een nieuw duurzaamheidscollectief uit Staphorst.

ET+

ET+ helpt je je energie-efficiency te vergroten, te besparen op energiekosten en de duurzame uitstraling te versterken. Ook zorgt ET+ ervoor dat je op tijd voldoet aan wettelijke eisen zoals de energiebesparingsplicht en de informatieplicht. Dat wordt gedaan met een integrale aanpak van energieadvies tot realisatie van energiemaatregelen plus de subsidiëring en de monitoring daarvan. ET+ helpt met één aanspreekpunt en coördinator die je door alle stappen loodst. Daarmee bespaar je tijd en energiekosten. ET+ is een lokaal consortium van bedrijven dat regionaal opereert. Meer informatie: www.et-plus.nl.